amb les mans·con las manos·with one's hands
Palestina
música: Eduard Rodés

Peça clau del disc, per la seva actualitat, per la seva qualitat i per la magnífica interpretació del genial Carles Trepat, que permet entendre el perquè se li considera un dels millors guitarristes de la seva generació. La peça passa per diferents moments, arrencant en una Palestina en pau prèvia a les resolucions de Nacions Unides que creen l'Estat d'Israel. Les agressions mútues entre israelitas i palestins després de les quals necessàriament ve el dolor i el lament dels pobles, configuren uns passatges musicals brillants i carregats d'emotivitat. La utopia d'una Palestina en pau tanca aquesta obra que deixa un raig d'esperança en la imaginació. Trepat utilitza una guitarra construïda per Miguel de Torres en 1894, que s'ha qualificat com la "stradivarius" de les guitarres. Té un valor incalculable i una sonoritat que impregna de força i brillantor extraordinàries a aquesta obra.

Spotify
iTunes

Algunes notícies quotidianes com la violència a Palestina s'han repetit en el transcurs de la meva vida. Palestina era una terra de pau, on la gent vivia en pau. Les decisions equivocades i les agressions d'ambdues parts han portat com a única conseqüència el dolor i el sofriment, especialment dels nens que han viscut el conflicte. La utopia i l'esperança és pensar que en algun moment aquests nens, per ells mateixos i pels seus pares, veuran que la violència no és el camí per arreglar la situació, i que de la seva mà i, amb el temps, mitjançant el dàleg, el coneixement i la confiança, seran capaços de construir una nova pau per a Palestina. Formar una generació que en lloc de construir murs i odis obri camins i porti la pau. Una utopia necessària encara que no suficient per aconseguir-ho.

Carles Trepat
Nascut a Lleida, comença els estudis musicals amb Jordi Montagut. A partir de 1976 amplia els estudis de guitarra a Barcelona, Alacant i París amb Eduardo Sainz de la Maza, José Tomás i Alberto Ponce. Ha obtingut premis importants en diversos concursos nacionals i internacionals. Convidat habitualment per oferir concerts a les principals ciutats espanyoles, així com a França, Itàlia, Anglaterra, Polònia, Rússia, Austràlia...Se'l considera un dels millors concertistes de guitarra de la seva generació.

Carles Trepat
Carles Trepat
Carles Trepat
Carles Trepat
Carles Trepat
Guitarra: construïda per Antonio de Torres el 1892<prev

home
next>
el discclub d'amicscom el  vam fer...agraïmentssala de prensamenu
el discclub d'amicscom el vam fer...agraïmentssala de prensabotiga i regals

República MediterràniaRepública MediterràniaRepública Mediterránea
Sea StringsSea StringsSea Strings
© 2004 Eduard Rodés & ERGOCLICKSavis legalmailtornarback