amb les mans·con las manos·with one's hands
La llum
música: Eduard Rodés

Homenatje a Ferrer i Guardia.

Peça que destaca, tant pel seu contingut musical com per la història que conta. El compositor fa un recorregut per la vida de Ferrer i Guàrdia, conegut lliurepensador afusellat en l'any 1909 arran dels disturbis de la Setmana Tràgica de Barcelona. Fundador de l'Escola Moderna, Ferrer és un dels prohoms de Barcelona. L'estàtua erigida en el seu honor en la muntanya de Montjuïc de Barcelona, rèplica de la qual hi ha enfront de la Universitat Lliure de Brussel·les, introdueix una breu biografia d'aquest personatge. La interpretació i els diferents passatges de la peça conformen un recorregut molt bé resolt al que Halldór Már Stefánsson aporta una interpretació perfecta. La peça es va presentar en públic el 13 d'octubre de 2003, aniversari de l'afusellament de Ferrer, en els locals de la Fundació Francesc Ferrer i Guardia de Barcelona.

Spotify
iTunes

Homenatje a Ferrer i Guardia.

Ferrer neix a Alella (Barcelona) el 1859. La seva vida se centra en la lluita social i la defensa de la república i el lliurepensament. L'any 1901 funda l'Escola Moderna, que es caracteritza per l'aplicació de mètodes moderns i científics de pedagogia, per la seva laïcitat i per la introducció d'una filosofia racionalista, humanitária i antimilitarista. Ferrer crea també la Lliga Internacional per a l'Educació Racional de la Infància, que donar difusió a les seves idees a Europa.

El 1909, i com a conseqüència dels disturbis que s'originen durant la Setmana Tràgica de Barcelona, Ferrer és detingut i empresonat. Se l'acusa de delictes contra l'exèrcit i és jutjat en consell de guerra per militars, que el condemnen injustament a mort. Es realitzen manifestacions a diferents ciutats d'Europa, però malgrat tot, Ferrer és afusellat el 13 d'octubre de 1909.

La figura de Ferrer és recordada pels lliurepensadors de tot el món, i la seva memòria segueix viva en obres com la Fundació Francesc Ferrer i Guardia.

Ferrer i Guardia
Butlletí de la Escola Moderna
Aula Escola Moderna
Publicació Escola Moderna
Setmana Tràgica
Ferrer és detingut i empresonat
Presó de Montjuic
Judici a Ferrer
Sentència de mort
Afusellament de Ferrer
Trini, la filla de Ferrer abraça el cos sense vida  del seu pare
Manifestació a París per la mort de Ferrer
Publicacions del món protesten per la mort de Ferrer
Monument a Ferrer enfront de la Universitat lliure de Brussel·les
Procés de replica del monument a Ferrer
Acte d'inauguració del monument a Ferrer a Barcelona. Joan Francesc Pont, Pascual *Maragall i l'alcalde de Brussel·les
Monument a Ferrer a Barcelona (Montjuïc)
Revista Espai de Llibertat
Revista Espai de Llibertat
Revista Espai de Llibertat
Edifici de la Fundació Ferrer i Guàrdia del Carrer Avinyo de Barcelona
Fundació Ferrer i Guàrdia www.laic.org

Halldór Már Stefánsson
Nascut a Reykjavik, Islàndia, inicia els estudis de guitarra amb el professor Örn Viðar Erlendsson al Conservatori d'Akureyri. El 1986 es trasllada a Barcelona per realitzar estudis de perfeccionament de guitarra a l'Escola d'Arts Musicals Luthier amb els professors Arnaldur Arnarson i Alex Garrobé. Ha participat com a actiu en cursets internacionals amb mestres com David Russell, Hopkinson Smith, Manuel Barrueco i José Tomás. Ha realitzat concerts a Isl ndia i Espanya com a solista i és membre del quartet Mosaic.

Halldór Már Stefánsson
Halldór Már Stefánsson
Halldór Már Stefánsson
Halldór Már Stefánsson
Halldór Már Stefánsson
Guitarra: construïda per Antonio Marín.<prev

home
next>
el discclub d'amicscom el  vam fer...agraïmentssala de prensamenu
el discclub d'amicscom el vam fer...agraïmentssala de prensabotiga i regals

República MediterràniaRepública MediterràniaRepública Mediterránea
Sea StringsSea StringsSea Strings
© 2004 Eduard Rodés & ERGOCLICKSavis legalmailtornarback